Idealna lekka sałatka dla dzieci i dorosłych – ma minimum kalorii i maksymalne korzyści. Kalafior z jabłkami i migdałami daje ciekawe połączenie smaków i tekstur. Najważniejsze, aby nie gotować warzywa, aby pozostało trochę chrupiące. Przed podaniem radzę polać danie jogurtem.
Składniki
- kalafior - 1 Głowa
- pietruszka - 1 pęczek
- migdały - 1 garść
- jabłka (zielony) – 2 kawałki
- sól morska - 1 szczypta
- mielony różowy pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż kalafior na małe różyczki i gotuj we wrzącej wodzie przez 3-5 minut.
Posiekaj prażone migdały nożem i posiekaj natkę pietruszki.
Jabłka obrać ze skórki i środka i pokroić w drobną kostkę.
Wymieszaj składniki, sól i pieprz sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy