Sałatka krabowa jest często doprawiana majonezem. Wielu przyzwyczaiło się do tego od dzieciństwa i robi to po prostu zgodnie z tradycją. Ale w rzeczywistości z lżejszymi i zdrowszymi opatrunkami okazuje się nie gorzej. Na przykład ze śmietaną.
Składniki
- kapusta pekińska - 1 Kochan
- paluszki krabowe - 400 g
- kukurydza - 1 Bank
- jaja kurze - 4 kawałki
- śmietana - 4 art.
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka na twardo i pokrój w kostkę. Podobnie pokrój paluszki krabowe.
Posiekaj kapustę pekińską, dodaj kukurydzę i wymieszaj sałatkę.
Dopraw sałatkę kwaśną śmietaną. Dopraw do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy