Teraz bardzo modne jest zwięzłe dekorowanie jedzenia. I w tym stylu mój przepis to Śledź pod futrem z musu buraczanego. Sałatkę można ułożyć w formie ciasta, uzupełnić dekoracjami warzywnymi, cytryną i ziołami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zalej żelatynę zimną wodą i odłóż na bok na 10 minut.
Zetrzyj ziemniaki i marchewkę, pokrój cebulę i śledź na małe kawałki.
Zmielić buraki w blenderze, dodać sól, pieprz, sok z cytryny i połowę majonezu. Wlej do niego rozgrzaną żelatynę i zagniataj, aż będzie gładka.
Ułóż śledzie, cebulę i ziemniaki warstwami na dnie talerza. Sól, pieprz i posmaruj majonezem.
Włóż marchewki i jajka, posyp pieprzem i solą. Dodaj warstwę musu buraczanego na wierzch i boki. Spłaszcz nożem i włóż sałatkę do lodówki na 2 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy