sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, mielonego mięsa i papryki

25 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, mięsa mielonego i papryki
A_Lein, stock.adobe.com
0

Taka sałatka zastąpi pełnowartościową przekąskę. Możesz użyć dowolnego mięsa mielonego. Lubię z wieprzowiną i wołowiną. Dzięki niemu danie okazuje się obfite i niezbyt tłuste. Azjaci dodają sos rybny, ale ja wolę zadowolić się soją.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i dokładnie spłucz.

Rozgrzej olej roślinny na patelni i smaż mieloną wieprzowinę do miękkości.

Smażone mięso mielone solą i pieprzem.

Paprykę obrać i pokroić na małe kawałki.

Połącz funchozę, mięso mielone i paprykę.

Osobno wymieszaj sos sojowy, ocet, olej sezamowy, curry i sól.

Wlej sos do sałatki i wymieszaj. Zaparz naczynie przez 30 minut w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz