Jaja przepiórcze sprawiają, że Cezar jest jeszcze bardziej sycący. A jednocześnie doskonale ozdabiają danie, ponieważ zawsze wyglądają schludnie. Gotują się w taki sam sposób jak kurczak, ale trochę szybciej – tylko 3-5 minut.
Składniki
- sałata - 200 g
- jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
- krakersy - 100 g
- parmezan - 100 g
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- SOS (Cezar) – 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 4 minuty po ugotowaniu, ostudź w zimnej wodzie, obierz i pokrój w kliny.
Losowo posiekaj sałatę i połóż na talerzach.
Ułóż krakersy i jajka na wierzchu i dodaj cienkie plasterki sera.
Sól i pieprz sałatkę i dopraw Cezarem przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy