Sałatki z komosą ryżową zawsze wyglądają ciekawie i zachwycają niezwykłą teksturą. Moim zdaniem jest to najlepsza kasza do takich przepisów. Dziś proponuję dodać do niego grzyby, paprykę i trochę więcej warzyw, o których opowiem dalej.
Składniki
- komosa ryżowa - 100 g
- papryka - 2 kawałki
- brokuły - 150 g
- Grzyby - 200 g
- pomidory - 2 kawałki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj komosę ryżową zgodnie z instrukcją i ostudź.
Pokrój grzyby, smaż do miękkości i dopraw.
Drobno posiekaj paprykę, pomidory i zioła.
Gotuj różyczki brokułów przez 3-5 minut we wrzącej wodzie.
Wrzuć sałatkę i skrop sokiem z cytryny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy