![Domowy sos tatarski Domowy sos tatarski](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/07cf6adcdb82f645d9286492617aac7b.jpg)
Kolejnym arcydziełem kuchni francuskiej jest sos tatarski. Przepyszny dodatek na bazie majonezu i pikli podawany jest do ostryg, ryb, frytek i wielu innych potraw. Absolutnie każdy poradzi sobie z przygotowaniem sosu!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pikle i koperek.
![Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/0745d87cf0a47c78d800c42b66ab1d31.jpg)
Obierz ząbki czosnku i posiekaj w wyciskarce do czosnku.
![Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/63505fd439bd720e43341a802ff1ca8f.jpg)
Połącz majonez, ogórki, koperek i czosnek. Zostaw trochę ogórka do dekoracji.
![Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/8fc673ca2bacc1e2c8d49168d8f55505.jpg)
Dodaj zmielony pieprz i sól. Jeśli ogórki są wystarczająco słone, można wykluczyć ostatni składnik.
![Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/ede7559c2af5b57380d5a7c722bc6c3e.jpg)
Włóż sos do małego naczynia i udekoruj plasterkami ogórka.
![Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5 Domowy sos tatarski: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14012/c5d1ffbfc7c54e6cc8d6130061f60cae.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy