![Marynata miodowo Marynata miodowo](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14016/7c1320f1bca28835e73ae7d7d69bd0aa.jpg)
Nie jest tajemnicą, że prawidłowo marynowane mięso lub ryby stają się jeszcze smaczniejsze podczas gotowania. Najpopularniejszą i uniwersalną marynatą w większości przypadków można nazwać miodowo-musztardową. Opowiem o nim dzisiaj!
Składniki
- miód (płynny) – 4 art.
- musztarda (ostra) – 2 art.
- musztarda Dijon - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz płynny miód, oba rodzaje musztardy, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.
![Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14016/f10a3d5a102f837d15ce2c74130cd067.jpg)
Rozgrzej powstałą masę do temperatury 50-60 stopni i pozostaw na 5 minut.
![Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14016/8668f7feaf4a6674be5f172780c14d51.jpg)
Dodaj sól i dobrze wymieszaj.
![Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14016/58cc337f35f8fa42376e91a57b3abaa1.jpg)
Marynata miodowo-musztardowa jest gotowa!
![Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4 Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14016/a314f5d56990097e2f5ef43875dd1ec7.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy