sosy 22.01.2022

marynata miodowo-musztardowa

15 min
4 porcje
Marynata miodowo
0

Nie jest tajemnicą, że prawidłowo marynowane mięso lub ryby stają się jeszcze smaczniejsze podczas gotowania. Najpopularniejszą i uniwersalną marynatą w większości przypadków można nazwać miodowo-musztardową. Opowiem o nim dzisiaj!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz płynny miód, oba rodzaje musztardy, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozgrzej powstałą masę do temperatury 50-60 stopni i pozostaw na 5 minut.

Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj sól i dobrze wymieszaj.

Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Marynata miodowo-musztardowa jest gotowa!

Marynata miodowo: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy