
A dlaczego nie zrobić dziś marynaty z klopsikami. Prosta i obfita zupa z piklami doskonale zaspokaja głód i przywraca siłę. Najpierw ugotuj pachnącą marynatę, a twoje gospodarstwo domowe będzie zachwycone!
Składniki
dla marynaty:
dla klopsików:
- mięso mielone - 250 G
- jaja kurze - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 1 gałązka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jęczmień dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i wlej do rondla.
Dodaj liść laurowy, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj przez 40 minut na średnim ogniu.
Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.
Wymieszaj mięso mielone z jajkiem, pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i koperkiem.
Uformuj rękami małe klopsiki i wlej do rondla z jęczmieniem.
Dodaj ziemniaki, ogórki, smażenie i kontynuuj gotowanie przez 15 minut.
Sól, zdejmij z ognia i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy