pierwsze dania 22.01.2022

marynata z klopsikami

1 godz. 5 min.
6 porcji
Marynata z klopsikami
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

A dlaczego nie zrobić dziś marynaty z klopsikami. Prosta i obfita zupa z piklami doskonale zaspokaja głód i przywraca siłę. Najpierw ugotuj pachnącą marynatę, a twoje gospodarstwo domowe będzie zachwycone!

Składniki

dla marynaty:
dla klopsików:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Jęczmień dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i wlej do rondla.

Dodaj liść laurowy, czarny pieprz, zimną wodę i gotuj przez 40 minut na średnim ogniu.

Pokrój ogórki, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor na oleju roślinnym.

Wymieszaj mięso mielone z jajkiem, pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i koperkiem.

Uformuj rękami małe klopsiki i wlej do rondla z jęczmieniem.

Dodaj ziemniaki, ogórki, smażenie i kontynuuj gotowanie przez 15 minut.

Sól, zdejmij z ognia i gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy