pierwsze dania 17.03.2022

zupa grochowa z rzodkiewką

45 min
4 porcje
Zupa grochowa z rzodkiewką
chandlervid85, stock.adobe.com
0

Taką zupę grochową wolę robić wiosną i latem, kiedy w sprzedaży są świeże rzodkiewki sezonowe. Można go podawać nawet na zimno-okazuje się bardzo lekkie i orzeźwiające, ale jednocześnie satysfakcjonujące danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj filet z kurczaka do miękkości i odłóż na bok na inne potrawy.

Odcedź bulion, dodaj do niego ziemniaki i gotuj przez 15 minut.

Dodaj groszek i posiekane pory i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zmiel masę blenderem i dopraw do smaku. Doprowadź do pożądanej konsystencji ciepłą śmietaną.

Drobno posiekaj warzywa, ogórek i rzodkiewki i dodaj do zupy.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy