Pewnego dnia, próbując ugotować barszcz z fasolą, stwierdziłem, że się skończył. Ale zostało trochę ciecierzycy. Dlaczego nie? Rezultatem było bardzo satysfakcjonujące, piękne i niezwykłe pierwsze danie.
Składniki
- bulion warzywny - 2 L
- ziemniaki - 4 kawałki
- ciecierzyca (w puszkach) – 200 g
- kapusta - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel pomidory, chili i paprykę w blenderze.
Podsmaż posiekaną marchewkę z burakami do miękkości. Dodaj ziemniaki i kapustę.
Wlej masę pomidorową i gotuj wszystko pod pokrywką przez 7 minut.
Wlać bulion warzywny, doprowadzić Barszcz do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą ugotowane na małym ogniu.
Dodaj przyprawy i ciecierzycę z puszki, wymieszaj i po 2 minutach zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy