![Pikantna marynata do mięsa Pikantna marynata do mięsa](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14015/3b132f798c4cdbe240506638535c0dd6.jpg)
Planujesz grillować kebaby lub upiec kaczkę w piekarniku? W obu przypadkach mięso można marynować w apetycznej pikantnej marynacie. Przygotowuje się go na bazie sosu sojowego, oliwy z oliwek i czerwonej papryki. Możesz zmienić pozostałe przyprawy według własnych upodobań.
Składniki
- sos sojowy - 50 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ostra czerwona papryka (płatki) – 1 łyżeczka
- papryka (mielona) – 1 łyżeczka
- oregano - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól morska - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, płatki czerwonej papryki i oregano.
![Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14015/740d43d0e8bc8bdd5f19f1351df1d85d.jpg)
Dodaj paprykę, zmielony czarny pieprz i przykryj wierzch folią spożywczą. Marynata powinna stać 10 minut w temperaturze pokojowej.
![Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14015/77f6d31f93c7f64189ecc36a11ee9963.jpg)
Dodaj sól i dobrze wymieszaj.
![Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Pikantna marynata do mięsa: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14015/d80d0c6653708a855d95aeeed5edf1ad.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy