Planujesz grillować kebaby lub upiec kaczkę w piekarniku? W obu przypadkach mięso można marynować w apetycznej pikantnej marynacie. Przygotowuje się go na bazie sosu sojowego, oliwy z oliwek i czerwonej papryki. Możesz zmienić pozostałe przyprawy według własnych upodobań.
Składniki
- sos sojowy - 50 ml
- oliwa z oliwek - 2 art.
- ostra czerwona papryka (płatki) – 1 łyżeczka
- papryka (mielona) – 1 łyżeczka
- oregano - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól morska - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz sos sojowy, oliwę z oliwek, płatki czerwonej papryki i oregano.
Dodaj paprykę, zmielony czarny pieprz i przykryj wierzch folią spożywczą. Marynata powinna stać 10 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj sól i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy