![Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14014/2c80e4926b206dad0b3aac9d95884604.jpg)
Dodanie sosu sojowego i miodu do marynaty nadaje grzybom bardziej pikantny akcent. Spróbuj, a grzyby na grillu staną się częstym gościem w Twoim menu!
Składniki
- pieczarki - 500 g
- miód - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 5 art.
- zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
- czosnek (granulowany) – 1/3 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pieczarki pod bieżącą wodą, wrzuć do durszlaka i pozwól, aby nadmiar wody spłynął.
![Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1 Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14014/809bcf6dd35762699ed0c1e66c779b5d.jpg)
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty, dokładnie rozpuść miód.
![Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2 Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14014/b33a4be57ffcc9896f27f01aef30dd32.jpg)
Włóż pieczarki do głębokiego pojemnika, zalej marynatą i pozostaw wszystko na kilka godzin w lodówce.
![Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3 Marynata do pieczarek na grillu z sosem sojowym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/14014/845238d9a940e46c0d5e5d8e467a0286.jpg)
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy