Dieta nie jest powodem do Nudnego jedzenia. Wręcz przeciwnie, jest to świetny czas na wypróbowanie nowych potraw i poszerzenie horyzontów kulinarnych. Na przykład możesz zrobić chudy SOS szpinakowy. Zaleca się podawanie go z pieczonymi lub pieczonymi warzywami.
Składniki
- szpinak - 200 g
- oliwa z oliwek - 80 ml
- musztarda (ostra) – 1 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- woda - 250 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umieść szpinak na patelni i przykryj wodą. Gotuj przez 2 minuty po ugotowaniu.
Zmiel blenderem zanurzeniowym, aż będzie gładki.
Dodaj musztardę, przyprawy, cukier, sól, olej i jeszcze raz dobrze ubij.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy