Nazywam tę sałatkę dziesięć minut. 5 minut gotuję jajko i 5 minut mieszam składniki. I smakuje jak sałatka szefa kuchni w jednej z najlepszych restauracji w mieście. Rozpieszczaj się i nie marnuj godzin w pobliżu pieca.
Składniki
- awokado - 1 rzecz
- jaja kurze - 2 kawałki
- cytryna - 1 pół
- szpinak - 100 g
- orzechy włoskie - 20 g
- musztarda Dijon - 1 art. l
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko, zdejmij skorupkę i pokrój w drobną kostkę.
Oddziel pestkę od awokado, pokrój miąższ w kostkę.
Zmiel orzechy w moździerzu, dodaj musztardę, sok z cytryny, sól i przyprawy do smaku.
Uformuj sałatkę. Na talerzu ułożyć szpinak, dodać jajko i awokado. Dokładnie polej dressingiem i podawaj na śniadanie lub jako dodatek do lunchu lub kolacji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy