Nie umiesz gotować? Nie martw się, dzięki temu przepisowi jesteś skazany na sukces. Warzywa ugotuj wcześniej, pokrój składniki w tę samą kostkę i wymieszaj. Radzę ostrożnie solić, ponieważ w sałatce stosuje się solone ryby i majonez.
Składniki
- czerwona ryba (małosolna) – 200 g
- ziemniaki (gotowane) – 200 g
- marchew (gotowane) – 1 rzecz
- ogórki (słone) – 2 kawałki
- czerwony kawior - 1 art.
- majonez - 80 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój w kostkę czerwoną rybę, ogórki, obrane ziemniaki i marchewkę.
Połącz ziemniaki, ryby, marchew, ogórki, mielony pieprz, sól i majonez.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć sałatkę na talerzu.
Udekoruj wierzch czerwonym kawiorem. Możesz również dodać plasterki cytryny lub świeże zioła.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy