Z wyglądu ta sałatka przypomina trochę mimozę, ale w rzeczywistości jest o wiele bardziej interesująca. Łączenie paluszków krabowych z jabłkami nadal nie jest najbardziej banalne, więc spróbuj, jeśli nie próbowałeś wcześniej. Radzę soczyste odmiany z kwaskowatością.
Składniki
- paluszki krabowe - 300 g
- jaja kurze - 4 kawałki
- jabłka - 2 kawałki
- ryż - 100 g
- ser - 100 g
- majonez - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, oddziel białka od żółtek i zetrzyj osobno.
Ugotuj ryż do miękkości i ostudź.
Oddzielnie na grubej tarce zetrzyj jabłka, ser i lekko mrożone paluszki krabowe.
Ułóż warstwy: ryż, majonez, białka, paluszki krabowe, majonez, jabłka, ser, majonez i żółtka.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy