Sałatka z łososiem i awokado to magazyn zdrowych tłuszczów, które są tak potrzebne naszemu organizmowi. Bazylia i inne aromatyczne warzywa doskonale podkreślają smak głównych składników. Do tego przepisu polecam użycie lekko solonej czerwonej ryby.
Składniki
- łosoś (lekko solony) – 200 g
- bazylia - 30 g
- rukola - 30 g
- Mieszanka sałatek - 30 g
- Zieleń - 0,5 pęczek
- awokado - 2 kawałki
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 szczypta
- cytryna - 0,5 kawałki
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój łososia i awokado w mniej więcej tę samą kostkę, a fioletową cebulę w cienkie pierścienie.
Opłucz i losowo posiekaj wszystkie warzywa, wymieszaj sałatkę.
Skrop naczynie sokiem z cytryny i udekoruj klinami cytrynowymi.
Dopraw sałatkę zmieloną mieszanką papryki i włoskich ziół.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy