Uwielbiam sałatki z mięsem i ziołami. Można je podawać na świątecznym stole, gotować po prostu i zabrać ze sobą na przekąskę. Ostatnio szczególnie podobała mi się sałatka z indyka, awokado i rukoli. Opowiem o tym w następnym przepisie.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż gotowanego indyka na oleju roślinnym przez 3 minuty z każdej strony.
Schłodzić smażonego indyka i pokroić na małe kawałki.
Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój pomidory i świeży ogórek.
Opłucz rukolę, bazylię, strząśnij nadmiar wody i rozerwij rękami.
W dużej salaterce połącz rukolę, bazylię, indyka, pomidory, ogórki i awokado.
Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, płatki czerwonej papryki i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy