sałatki 22.01.2022

Sałatka z indyka, awokado i rukoli

20 min
6 porcji
Sałatka z indyka, awokado i rukoli
anna_shepulova, stock.adobe.com
0

Uwielbiam sałatki z mięsem i ziołami. Można je podawać na świątecznym stole, gotować po prostu i zabrać ze sobą na przekąskę. Ostatnio szczególnie podobała mi się sałatka z indyka, awokado i rukoli. Opowiem o tym w następnym przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Smaż gotowanego indyka na oleju roślinnym przez 3 minuty z każdej strony.

Schłodzić smażonego indyka i pokroić na małe kawałki.

Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.

Pokrój pomidory i świeży ogórek.

Opłucz rukolę, bazylię, strząśnij nadmiar wody i rozerwij rękami.

W dużej salaterce połącz rukolę, bazylię, indyka, pomidory, ogórki i awokado.

Dodaj sól, zmielony czarny pieprz, płatki czerwonej papryki i oliwę z oliwek. Delikatnie wymieszaj sałatkę specjalnymi szczypcami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy