Domowe chipsy najlepiej nadają się do sałatki z owocami morza. Ponadto są zdrowsze i mają mniej kalorii. Ale jeśli chcesz zaoszczędzić czas, spróbuj z sklepowymi. Najlepiej z ziemniakami, kukurydzą lub ryżem.
Składniki
- kalmary - 2 tusze
- małże - 250 g
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- kalafior - 200 g
- pomidory koktajlowe - 160 g
- frytki - 80 g
- ocet balsamiczny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kalmary przez 3-4 minuty we wrzącej wodzie i cienko pokrój.
Mrożone małże smażyć na dużym ogniu bez rozmrażania.
Osobno ugotuj różyczki kalafiora do miękkości.
Pokrój wiśnie i dodaj mieszankę sałatkową.
Udekoruj sałatkę frytkami i polej balsamikiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy