Założę się, że na pewno nie widziałeś i nie próbowałeś takiej oryginalnej sałatki. Grzyby i jagody-nawet brzmi trochę dziwnie. A co, jeśli zaproponuję dodanie więcej fig? Czytaj więcej w przepisie!
Składniki
- szpinak - 120 g
- figi - 2-4 kawałki
- Borówka - 150 g
- Grzyby (kurki) – 300 g
- rozmaryn - 2 gałązki
- Zieleń - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Kurki obrać, opłukać i smażyć około 15 minut do miękkości.
Ułóż je na liściach szpinaku, a na wierzchu ułóż plasterki jagód i fig.
Posyp potrawę posiekanymi ziołami i rozmarynem.
Do dressingu połącz olej, balsamiczny i sos sojowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy