przekąski 05.07.2023

pasztet z konserw rybnych

5 min
2 porcje
Pasztet z konserw rybnych
MadGladNat, stock.adobe.com
0

Radzę zawsze trzymać w lodówce kilka słoików konserw rybnych. Można je po prostu jeść, używać do robienia sałatek i zup. Jeszcze łatwiej jest zrobić pasztet z konserw rybnych. Cały proces zajmie około 5 minut.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Otwórz puszkę konserw rybnych. Odcedź olej do osobnego pojemnika i odłóż na bok.

Obierz jajka i spłucz.

Drobno posiekaj zieloną cebulę.

Umieść konserwy rybne, szalotki i jajka w misce blendera.

Wlej sok z cytryny i zmiksuj, aż będzie gładki.

Dodaj sól, zmielony pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj pozostałe masło.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy