Radzę zawsze trzymać w lodówce kilka słoików konserw rybnych. Można je po prostu jeść, używać do robienia sałatek i zup. Jeszcze łatwiej jest zrobić pasztet z konserw rybnych. Cały proces zajmie około 5 minut.
Składniki
- konserwy rybne (w oleju) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- szczypiorek - 2 stem
- sok z cytryny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz puszkę konserw rybnych. Odcedź olej do osobnego pojemnika i odłóż na bok.
Obierz jajka i spłucz.
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Umieść konserwy rybne, szalotki i jajka w misce blendera.
Wlej sok z cytryny i zmiksuj, aż będzie gładki.
Dodaj sól, zmielony pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj pozostałe masło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy