Radzę zawsze trzymać w lodówce kilka słoików konserw rybnych. Można je po prostu jeść, używać do robienia sałatek i zup. Jeszcze łatwiej jest zrobić pasztet z konserw rybnych. Cały proces zajmie około 5 minut.
Składniki
- konserwy rybne (w oleju) – 200 g
 - jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
 - szczypiorek - 2 stem
 - sok z cytryny - 2 art.
 - mielony czarny pieprz - do smaku
 - sól - do smaku
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Otwórz puszkę konserw rybnych. Odcedź olej do osobnego pojemnika i odłóż na bok.
Obierz jajka i spłucz.
Drobno posiekaj zieloną cebulę.
Umieść konserwy rybne, szalotki i jajka w misce blendera.
Wlej sok z cytryny i zmiksuj, aż będzie gładki.
Dodaj sól, zmielony pieprz i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Jeśli pasztet jest zbyt gęsty, dodaj pozostałe masło.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy