przekąski 26.06.2023

pasztet grzybowy z boczniaków

30 min
2 porcje
Pasztet grzybowy z boczniaków
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Pamiętaj, aby dodać ten przepis do swojego chudego menu. Pasztet grzybowy z boczniaków to bardzo smaczna i satysfakcjonująca przekąska, która będzie odpowiednia na świątecznym stole iw dni powszednie. Możesz go ugotować o każdej porze roku, ponieważ boczniaki są zawsze sprzedawane.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój boczniaki i obraną cebulę, zetrzyj marchewki.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.

Dodaj boczniaki i gotuj przez kolejne 10 minut, często mieszając.

Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.

Smażone grzyby z warzywami lekko ostudzić, przełożyć do miski blendera i posiekać.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy