Pamiętaj, aby dodać ten przepis do swojego chudego menu. Pasztet grzybowy z boczniaków to bardzo smaczna i satysfakcjonująca przekąska, która będzie odpowiednia na świątecznym stole iw dni powszednie. Możesz go ugotować o każdej porze roku, ponieważ boczniaki są zawsze sprzedawane.
Składniki
- boczniaki - 500 g
- marchew - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- Olej roślinny - 50 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- gałka muszkatołowa - na czubku noża
- sól - 8 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój boczniaki i obraną cebulę, zetrzyj marchewki.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.
Dodaj boczniaki i gotuj przez kolejne 10 minut, często mieszając.
Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.
Smażone grzyby z warzywami lekko ostudzić, przełożyć do miski blendera i posiekać.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy