Cóż, jak możesz się oprzeć uwielbianej Filadelfii, a nawet aromatycznemu wędzonemu łososiowi? Mówię Ci, jak prawidłowo ugotować takie bułki. Jest to podstawowy przepis, a następnie możesz go uzupełnić według własnego uznania.
Składniki
- okrągły ryż - 150 g
- woda - 300 ml
- ocet ryżowy - 2 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- łosoś (wędzony) – 120 g
- awokado - 1 rzecz
- ogórki - 1 rzecz
- Ser Philadelphia - 150 g
- nori - 2 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zagotuj wodę, dodaj umyty ryż i gotuj, aż całkowicie go wchłonie.
Wymieszaj ocet, sól i cukier, wymieszaj z ryżem i pozostaw pod przykryciem.
Pokrój rybę na plasterki, warzywa na kostki i przekrój nori na pół.
Na każdym arkuszu ułóż warstwę ryżu, dociśnij i odwróć. Na wierzch ułóż ogórki, awokado i Filadelfię.
Zwiń ciasne rolki i dociśnij je matą. Ułóż plastry łososia na ryżu i ponownie dociśnij matą.
Pokrój bułki nożem nasączonym wodą.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy