Zdecydowałeś się zrobić własny tatar z pstrąga? Nie zapomnij o pierwszej i najważniejszej zasadzie: ryba musi być idealnie świeża. Przed rozpoczęciem pracy należy go umieścić w zamrażarce na pół godziny. To ważny etap, którego nie można pominąć.
Składniki
dla Tatara:
- pstrąg - 300 g
- cebula - 1 rzecz
- kapary - 1 art.
- sos Worcester - 2 art.
- sok z cytryny - 3 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- Sol - 0,3 łyżeczka
do dekoracji:
- szczypiorek - 2 stem
- ogórki - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż pstrąga do zamrażarki na 30 minut.
Pokrój rybę w drobną kostkę.
Zmiel kapary i obraną cebulę.
Połącz pstrąga, kapary, cebulę, olej, sos, sok z cytryny, przyprawy i sól.
Pokrój ogórek na cienkie plasterki i połóż na talerzu.
Umieść na wierzchu pierścień do gotowania i ułóż tatar z pstrąga.
Drobno posiekaj zieloną cebulę i posyp gotowe danie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy