przekąski 29.06.2023

Tatar z pstrąga

15 min
2 porcje
Tatar z pstrąga
alex9500, stock.adobe.com
0

Zdecydowałeś się zrobić własny tatar z pstrąga? Nie zapomnij o pierwszej i najważniejszej zasadzie: ryba musi być idealnie świeża. Przed rozpoczęciem pracy należy go umieścić w zamrażarce na pół godziny. To ważny etap, którego nie można pominąć.

Składniki

dla Tatara:
do dekoracji:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż pstrąga do zamrażarki na 30 minut.

Pokrój rybę w drobną kostkę.

Zmiel kapary i obraną cebulę.

Połącz pstrąga, kapary, cebulę, olej, sos, sok z cytryny, przyprawy i sól.

Pokrój ogórek na cienkie plasterki i połóż na talerzu.

Umieść na wierzchu pierścień do gotowania i ułóż tatar z pstrąga.

Drobno posiekaj zieloną cebulę i posyp gotowe danie.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy