przekąski 16.06.2023

Wegetariańska shawarma

25 min
4 porcje
Shawarma Wegetariańska
Wiaczesław Czernakow, stock.adobe.com
0

Przygotuj się na zaskoczenie, ponieważ dzisiaj mamy wegetariańską shawarmę. Z pieczoną cukinią i soczystymi warzywami okaże się niesamowicie smaczna! Przepis wykorzystuje majonez. Można go zastąpić sosem czosnkowym lub standardową pastą z awokado.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój w półkola.

Umieść na rozgrzanej patelni z olejem i smaż do miękkości. Posyp solą i pieprzem.

Pokrój pomidory i obraną cebulę.

Włóż cebulę do osobnej miski, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj.

Przełóż czosnek przez prasę i wymieszaj z majonezem.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj majonezem.

Ułóż sałatę, pieczoną cukinię, cebulę i pomidory. Wsuń boki do środka i zwiń ciasną rolkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy