przekąski 22.01.2022

galaretka wołowa

6 godz. 20 min.
8 porcji
Galaretka wołowa
ra3rn, stock.adobe.com
0

Czy można zrezygnować z pysznego galaretowatego mięsa wołowego? Często znajduje się na świątecznych stołach, ale nie musisz szukać okazji — przygotuj dziś swoje ulubione danie. Radzę poprawnie obliczyć swoją siłę i trochę spawać!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, włóż do głębokiego rondla i gotuj przez 10 minut po ugotowaniu.

Zmień wodę, dodaj przyprawy, całe warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez 5 godzin.

Wyłowić warzywa, dodać sól, drobno posiekany czosnek i gotować jeszcze przez 1 godzinę.

Wyjmij mięso, ostudź, oddziel od kości i pokrój. Posiekaj marchewki.

Bulion dwukrotnie przecedzić przez gazę.

Ułóż wołowinę i marchewkę na talerzach, polej gorącym bulionem. Gdy galaretka ostygnie, wstaw do lodówki na 8 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy