Już jasna i pikantna muhammara jest bardzo ozdobiona ciekawymi dodatkami. Na przykład słodko-kwaśne ziarna granatu. Ale pamiętaj, aby wybrać najbardziej dojrzały i piękny owoc, aby smak był jak najbardziej zrównoważony.
Składniki
- papryka - 4 kawałki
- Chili - 3 kawałki
- orzeszki ziemne - 80 g
- oliwa z oliwek - 80 ml
- czosnek - 3 ząbki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- granat - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz paprykę w folii w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 35 minut.
Obierz go ze skóry i nasion i zmiel w blenderze z chili i czosnkiem.
Dodaj posiekane orzechy, przyprawy i olej do okruchów i jeszcze raz posiekaj.
Na koniec dodaj ziarna granatu i zamieszaj muhammara.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy