przekąski 22.01.2022

bułki tempura z kurczakiem i jajkiem

50 min
4 porcje
Bułki tempura z kurczakiem i jajkiem
Vadym, stock.adobe.com
0

Fuzja kuchni azjatyckiej i europejskiej czasami daje bardzo nieoczekiwany rezultat. Na przykład takie bułki tempura z kurczakiem i jajkiem. Mówię Ci, jak je odpowiednio ugotować, aby nie były zbyt suche i świeże.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż we wrzącej wodzie, aby całkowicie go wchłonął.

Wymieszaj ocet z solą i cukrem i dopraw ryżem.

Ubij dwa jajka, dodaj przyprawy do smaku, usmaż omlet i pokrój w paski.

Osobno usmaż i pokrój kurczaka w te same paski.

Na arkuszach nori ułóż ryż, nie sięgając do krawędzi. Na wierzch ułóż kurczaka i omlet.

Dodaj sos pomidorowy lub inny do smaku. Zwiń ciasne rolki za pomocą specjalnej maty.

Ubij pozostałe jajka i zanurz w nich bułki. Dla wygody możesz je przeciąć na pół.

Bułki panierować i smażyć ze wszystkich stron.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy