Pachnące rustykalne ziemniaki z przyprawami i ziołami to nie tylko wszechstronny dodatek. A także uniwersalna przekąska do piwa i prawie każdego innego napoju do smaku. Zwłaszcza, gdy chcesz czegoś bardziej satysfakcjonującego i solidnego.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- Olej roślinny - 30 g
- sól - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- czosnek (suszone) – 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój umyte ziemniaki w ładne kliny. Gotuj we wrzącej wodzie przez 4-5 minut.
Ułóż kliny na papierowych serwetkach do wyschnięcia i ostygnięcia.
Wymieszaj olej ze wszystkimi przyprawami i dokładnie wymieszaj ziemniaki z tą masą. Pozostaw na 10 minut.
Ułóż kliny na blasze do pieczenia i piecz przez 20-25 minut w piekarniku o temperaturze 220 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy