przekąski 27.06.2023

pasztet ze smalcu z czosnkiem i ziołami

10 min
4 porcje
Pasztet z boczku z czosnkiem i ziołami
Ksenia Kuznetsova, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się miłośnikom obfitych przekąsek. Przygotowanie pasztetu ze smalcu z czosnkiem i ziołami jest bardzo proste. Przygotowane składniki są mielone w blenderze lub kilkakrotnie przepuszczane przez maszynę do mięsa. Do smaku możesz dodać ulubione przyprawy i ostrą paprykę.

Składniki

  • smalec (słone) – 300 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • Zieleń (Dowolna) – 20 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obrać tłuszcz z twardej skóry i pokroić na małe kawałki.

Obierz ząbki czosnku.

Zmiel smalec, czosnek i zioła w blenderze.

Przenieś do małej miski i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy