przekąski 06.07.2023

kanapka z szarpaną wołowiną

1 godz. 20 min.
2 porcje
Kanapka z podartą wołowiną
HandmadePictures, stock.adobe.com
0

Wiele osób uważa kanapki za nudną przekąskę, która zawsze jest przygotowywana w ten sam sposób. W rzeczywistości tak nie jest i na dowód chcę przypomnieć sobie przepis na kanapkę z wołowiną. Przygotuj się, będzie niesamowicie pyszny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj wołowinę solą i mielonym pieprzem.

Posmaruj sosem granatowym, zawiń w dwie warstwy folii i odłóż na bok na 1 godzinę.

Piecz mięso przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Wyjmij wołowinę z piekarnika i nie zdejmuj folii przez kolejne 30 minut.

Obierz cebulę i pokrój w grube półpierścienie.

Włóż cebulę do miski, dodaj sól, zmieloną kolendrę i ocet. Wymieszaj i pozostaw do marynowania w temperaturze pokojowej na 10 minut.

Pokrój marchewki w plasterki.

Schłodzoną wołowinę za pomocą dwóch widelców podziel na kawałki o dowolnej wielkości.

Posmaruj chleb keczupem, ułóż mięso, marchewkę i marynowaną cebulę warstwami.

Przykryj wierzch drugą kromką natłuszczonego chleba. W razie potrzeby kanapkę można przymocować długim szpikulcem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy