przekąski 19.06.2023

pasztet z grzybów leśnych

35 min
5 porcji
Pasztet z grzybów leśnych
giftulya, stock.adobe.com
0

Wynikiem mojej ostatniej wyprawy na grzyby był mały kosz z masłem, grzybami i russula. W sumie wyszło trochę ponad 1 kg. bez zastanowienia zrobiłam pasztet z grzybów leśnych. Taka przekąska nigdy się nie nudzi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grzyby obrać, opłukać i umieścić na patelni.

Napełnij zimną wodą i gotuj przez 20 minut.

Wrzuć grzyby do durszlaka i spłucz.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Umieść na patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Dodaj ugotowane grzyby i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

W misce blendera umieść smażone grzyby i ser śmietankowy.

Dodaj sól, przyprawy i zmiel na gładką masę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy