przekąski 22.01.2022

Rolada pita z kurczakiem i fetą

1 godz. 20 min.
4 porcje
Bułka pita z kurczakiem i fetą
kostik2photo, stock.adobe.com
0

Główną cechą nadzienia z kurczaka i fety jest jego mała i prawie jednorodna konsystencja. Dzięki temu uzyskuje się zupełnie nowy nieoczekiwany smak. A chleb pita jest doskonale impregnowany, cięty i nie rozpada się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj filet z kurczaka do miękkości i przełóż przez maszynę do mięsa.

Zetrzyj fetę widelcem i wymieszaj z filetami. Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek.

Drobno posiekaj pomidora i pietruszkę, a także wymieszaj z nadzieniem.

Ułóż nadzienie na chlebie pita, zwiń w ciasną rolkę i dokręć w folię.

Wyślij bułkę do lodówki na 40-50 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy