Główną cechą nadzienia z kurczaka i fety jest jego mała i prawie jednorodna konsystencja. Dzięki temu uzyskuje się zupełnie nowy nieoczekiwany smak. A chleb pita jest doskonale impregnowany, cięty i nie rozpada się.
Składniki
- Pita - 1 liść
- filet z kurczaka - 120 g
- feta - 150 g
- pomidory - 1 rzecz
- pietruszka - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj filet z kurczaka do miękkości i przełóż przez maszynę do mięsa.
Zetrzyj fetę widelcem i wymieszaj z filetami. Dodaj przyprawy i zmiażdżony czosnek.
Drobno posiekaj pomidora i pietruszkę, a także wymieszaj z nadzieniem.
Ułóż nadzienie na chlebie pita, zwiń w ciasną rolkę i dokręć w folię.
Wyślij bułkę do lodówki na 40-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy