Krem z awokado jest popularny wśród wegan i osób na PP. Może Ci się spodobać, nawet jeśli nie jesteś ani jednym, ani drugim. Spróbuj przygotować tę wszechstronną przekąskę według podstawowego przepisu, aby urozmaicić swoją dietę nowymi potrawami.
Składniki
- awokado - 2 szt.
- sok z cytryny - 2 art.
- czosnek - 1 ząbek
- szczypiorek - 4 Piórko
- oliwa z oliwek - 3 art.
- woda - 2 art.
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj zieloną cebulę i czosnek.
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, pokrój miąższ na kawałki.
W misce blendera umieść posiekaną cebulę, czosnek i miąższ awokado. Sól i pieprz do smaku. Dodaj niewielką ilość wody i zmiksuj blenderem do uzyskania gładkości.
W powstałym puree wprowadź oliwę z oliwek i sok z cytryny, ponownie ubij, aż będzie gładka.
Doprowadź gotowy krem z awokado do smaku i podawaj jako dodatek do kanapek, grzanek, krakersów itp.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy