Z pewnością natknąłeś się na wiele odmian tej przepysznej przekąski. W moim przepisie bułka z paluszkami krabowymi w chlebie pita jest zrobiona z wątróbką dorsza i świeżym ogórkiem. Dodatkowo mieszam majonez z musztardą, co nadaje potrawie odrobinę pikanterii.
Składniki
- paluszki krabowe - 200 g
- wątroba dorsza - 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- ogórki - 100 g
- czosnek - 2 ząbki
- musztarda - 2 art.
- majonez - 150 ml
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
- Pita (cienki) – 3 liścia
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, ogórki i obrane jajka.
Umieść wątrobę dorsza w głębokiej misce i rozgnieć widelcem.
Dodaj zmiażdżone składniki, czosnek, sól, mielony pieprz przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
Rozłóż chleb pita, posmaruj mieszanką musztardy i majonezu.
Ułóż równomiernie nadzienie, zwiń bułkę i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy