adjika z pomidorów i papryki na zimę

35 min
10 porcji
Adżika z pomidorów i papryki na zimę
yakovlevadaria, stock.adobe.com
0

Każdy, kto lubi średnio pikantne przyprawy, pokocha ten przepis. Takiej Adjiki z pomidorów i papryki nie można rozcieńczyć. Zwykle podaje się go z kebabami, smażonym mięsem, kotletami i kotletami. Czasami obrabiany przedmiot jest używany w potrawach wieloskładnikowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na średnie kawałki.

Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, usuń szypułki i nasiona.

Zmiel pomidory, ostrą i paprykę w blenderze.

Przenieś masę warzywną na patelnię, dodaj sól, przyprawy i gotuj przez 10 minut.

Dodaj posiekaną kolendrę i czosnek, gotuj przez kolejne 10 minut.

Rozłóż gorącą Adjikę w słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy