Przygotowanie pastylki do ssania zajmuje sporo czasu. Ale to jedyna rzecz, której naprawdę potrzebujesz. Ponieważ nie są tu potrzebne żadne poważne umiejętności kulinarne. Następnie powiem ci szczegółowo, jak zrobić pastylkę z gruszki.
Składniki
- Gruszka - 5 sztuk
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gruszkę obrać, posiekać, dodać kilka łyżek wody i dusić do miękkości.
Zmiksuj blenderem i dodaj cynamon. Możesz dodać słodzik.
Gotuj puree przez 10-20 minut na małym ogniu.
Wlej cienką warstwę na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia.
Suszyć pastylkę przez 5-6 godzin w uchylonym piekarniku w temperaturze 80 stopni.
Przekręć do tuby i pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy