Czy wiesz, że z jabłkami możesz gotować nie tylko naleśniki i naleśniki, ale także serniki twarogowe. Okazują się jeszcze delikatniejsze i bardziej soczyste niż zwykłe. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie i pięknie!
Składniki
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- brązowy cukier - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- mąka - 3-4 art.
- jabłka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel twaróg z jajkami, cukrem i solą, aż będzie gładki.
Zetrzyj jabłko, Dodaj do masy twarogowej i wymieszaj.
Dodaj mąkę do ciasta i ponownie wymieszaj.
Uformuj serniki, zwiń w mąkę i smaż na patelni z obu stron, aż będą miękkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy