Latem często robię różne desery ze świeżych jagód. Na tej liście są oczywiście lody truskawkowe. Gotowane w domu okazuje się nie tylko smaczne, ale także bardzo przydatne. Dzielę się z Tobą przepisem.
Składniki
- śmietana - 400 ml
- mleko skondensowane - 200 g
- truskawka - 100 g
- cukier puder - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel truskawki w blenderze, a następnie przetrzyj przez sito.
Schłodzoną śmietanę ubij mikserem, aż mocno zgęstnieje.
Dodaj mleko skondensowane, przecier truskawkowy i dobrze wymieszaj.
Włóż lody do przygotowanej formy i włóż do zamrażarki na 6 godzin. Przez pierwsze 2-3 godziny co 30 minut wyjmuj lody z zamrażarki i mieszaj mikserem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy