Serniki ricotta są grubsze, ale dzięki temu są znacznie delikatniejsze. A jeśli dodasz do nich apetyczne nadzienie, możesz oszaleć z takiej przyjemności! To najprostsze domowe danie, którego nawet goście nie wstydzą się podawać.
Składniki
- ricotta - 450 g
- dżem - 6 art.
- cukier - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
- ekstrakt waniliowy - 0.5 łyżeczka
- mąka - 1 szklanka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ricottę, jajka, cukier, sól i ekstrakt waniliowy.
Dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia i wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Uformuj małe tortille, ułóż na każdym dżemie i przyklej krawędzie, aby były w środku.
Podsmaż serniki na patelni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy