Na rodzinne przyjęcie herbaciane konieczne jest przygotowanie specjalnego deseru. Na przykład lekka i przewiewna beza, która rozpływa się w ustach jak delikatna Chmura. Przygotowanie jest bardzo proste, więc każda gospodyni poradzi sobie z tym przepisem!
Składniki
- białka jaj - 3 kawałki
- cukier puder - 120 g
- sok z cytryny - 0,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przy dużej prędkości miksera ubij białka na ostre szczyty.
Dodaj cukier puder i ubijaj przez 3-4 minuty. Masa powinna być gruba i błyszcząca.
Wlej sok z cytryny i kontynuuj ubijanie przez kolejne 2 minuty.
Umieść masę białkową w torbie cukierniczej i umieść na blasze wyłożonej pergaminem. Radzę, aby bezeski były małe, około 4-5 centymetrów.
Wyślij bezę na 1,5-2 godziny do piekarnika nagrzanego do 120 stopni. Jeśli to możliwe, użyj trybu konwekcji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy