Lody na kwaśnej śmietanie nabierają delikatnej i przyjemnej kwaśności. Jeśli lubisz śmietanę i impregnaty – ten przepis na pewno ci się spodoba. Radzę dodać trochę przypraw-wanilię, mielony cynamon lub coś innego do smaku.
Składniki
- śmietana - 500 ml
- substytut cukru - 3 art.
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jeśli zawartość kalorii nie jest krytyczna, radzę używać tłustej śmietany i zwykłego cukru pudru.
Ubij śmietanę z proszkiem lub substytutem cukru mikserem, aż będzie ładnie gładka.
Dodaj sok z cytryny, wymieszaj i wyślij lody do zamrażarki w zamkniętym pojemniku.
Raz na godzinę wyjmij go wymieszać i tak dalej około 5 razy. Następnie pozostaw w zamrażarce, aż całkowicie stwardnieje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy