Wszyscy miłośnicy słodyczy karmelowych zdecydowanie powinni spróbować takiego sernika karmelowego. Podawaj z kawą, herbatą lub po prostu szklanką mleka. Jest równie odpowiedni w domu lub na świątecznym stole. Goście będą zachwyceni!
Składniki
- ciasteczka - 250 g
- orzechy włoskie - 40 g
- kakao - 1 art.
- masło - 160 g
- gotowane mleko skondensowane - 300 g
- żelatyna - 1.5 art.
- twaróg - 750 g
- woda - 5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj ciasteczka z orzechami, dodaj kakao i wymieszaj z masłem.
Ubij podstawę do formy i włóż do lodówki.
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
Ubij twaróg gotowanym skondensowanym mlekiem, dodaj żelatynę i ponownie ubij.
Rozłóż masę na podstawie i pozostaw sernik w lodówce, aż stwardnieje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy