Ten przepis dziwnie przeplata klasykę i nowoczesne rozwiązania. Tradycyjnie taki sernik jest przygotowywany z tłustego sera mascarpone. Ale aby zaoszczędzić wysiłek i czas, proponuję zrobić to w powolnej kuchence. Nie musisz monitorować temperatury, wilgotności i innych niuansów.
Składniki
- mascarpone - 600 g
- śmietana (20%) – 200 g
- brązowy cukier - 160 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- wanilina - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel białka i ubij na szczyty.
Ubij osobno, aż żółtka połączą się z resztą składników i wymieszaj białka szpatułką.
Włóż masę do miski multicookera i gotuj sernik przez godzinę w trybie "Pieczenia".
Pozostaw go w zamkniętej powolnej kuchence na kolejne pół godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy