Jak sprawić, by śmietana była jeszcze smaczniejsza? Na przykład dodaj słodkiego dojrzałego banana. Pamiętaj tylko, że musi być dokładnie dojrzały, a nawet przejrzały. Jest więc znacznie wygodniejszy do dodania. I powiem ci więcej w przepisie.
Składniki
 do ciast:
 - jaja kurze - 4 kawałki
 - mąka - 1 szkło
 - banany - 1 rzecz
 - cukier - 1 szkło
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 
 do kremu:
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem w pianę, dodaj rozgniecionego banana i wymieszaj.
Stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piecz biszkopt przez 30-35 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni, pozwól mu ostygnąć i pokrój na cieńsze ciasta.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie gęsta.
Dodaj drugiego rozgniecionego Banana, wymieszaj, posmaruj ciasta i zbierz śmietanę.
Wyślij ciasto do lodówki.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy