Jak sprawić, by śmietana była jeszcze smaczniejsza? Na przykład dodaj słodkiego dojrzałego banana. Pamiętaj tylko, że musi być dokładnie dojrzały, a nawet przejrzały. Jest więc znacznie wygodniejszy do dodania. I powiem ci więcej w przepisie.
Składniki
do ciast:
- jaja kurze - 4 kawałki
- mąka - 1 szkło
- banany - 1 rzecz
- cukier - 1 szkło
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
do kremu:
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem w pianę, dodaj rozgniecionego banana i wymieszaj.
Stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Piecz biszkopt przez 30-35 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni, pozwól mu ostygnąć i pokrój na cieńsze ciasta.
Ubij śmietanę z cukrem pudrem, aż będzie gęsta.
Dodaj drugiego rozgniecionego Banana, wymieszaj, posmaruj ciasta i zbierz śmietanę.
Wyślij ciasto do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy