Kolejnym genialnym przepisem w swojej prostocie jest sernik karmelowy. I tym razem ugotujemy go w powolnej kuchence, aby nie monitorować temperatury i wilgotności w piekarniku przez cały czas pieczenia. Bardzo wygodne!
Składniki
- ser śmietankowy - 550 g
- cukier - 5 art.
- cukier puder - 115 g
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- żółtka - 1 rzecz
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozpuść cukier z odrobiną wody na kuchence i zaparz gęsty karmel na średnim ogniu, ciągle mieszając.
Ubij wszystkie składniki sernika, w tym karmel, aż będą gładkie i włóż do wolnowaru.
Gotuj deser w trybie "Pieczenia" przez 70 minut i pozostaw na chwilę pod zamkniętą pokrywką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy