desery 15.02.2023

Mochi z bananem

30 min
10 porcji
Mochi z bananem
0

Mochi-najdelikatniejszy japoński deser z mąki ryżowej z ogromną ilością wszelkiego rodzaju dodatków. Jeśli jeszcze nie próbowałeś tego niezwykłego przysmaku, sugerujemy ugotowanie Mochi z bananem. To łatwiejsze niż się wydaje, a wynik jest tego wart!

Składniki

do testu:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz mąkę ryżową, wodę i cukier puder w niemetalowej misce. W razie potrzeby dodaj barwnik spożywczy.

Mochi z bananem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Przykryj miskę folią spożywczą, przebij w kilku miejscach wykałaczką i wyślij do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty z dużą mocą. Następnie wymieszaj ciasto i ponownie Wyślij do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę.

Mochi z bananem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Pokrój Banana w plasterki.

Mochi z bananem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Posyp stół skrobią, rozwałkuj ciasto, uformuj małe tortille.

Mochi z bananem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Na środku każdej tortilli umieść łyżeczkę twarogu i kawałek banana. Uformuj okrągłe kulki z nadzieniem w środku. Połóż gotowe mochi na talerzu.

Mochi z bananem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy