W najprostszym przepisie na "właściwe" serniki możesz wprowadzić pewien zwrot akcji. Spróbuj usmażyć je na oleju kokosowym! Twoje serniki nabiorą lekkiego smaku kokosa, a dom wypełni się cudownym aromatem. Jest zdrowy i bardzo smaczny!
Składniki
- twaróg (5%) – 500 g
- mąka ryżowa - 50 g
- jaja kurze - 1 szt.
- substytut cukru - 7 g
- olej kokosowy (rafinowany) – do smażenia
- jagody - do podania
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, jajko i ¾ mąki, dodaj substytut cukru, dobrze wymieszaj.
Uformuj serniki: zwiń małe kulki i lekko dociśnij z obu stron. Rozwałkuj serniki w pozostałej mące ryżowej.
Smażyć serniki pod przykryciem na oleju kokosowym z obu stron na złoty kolor. Podawaj gotowe serniki z miodem i świeżymi jagodami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy