galaretka z czerwonej porzeczki

35 min
4 porcje
Galaretka z czerwonej porzeczki
0

Cóż, kto nie lubi galaretki z czerwonej porzeczki mamy? A co, jeśli powiem, że gotowanie jest o wiele łatwiejsze niż się wydaje? Nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy trochę czasu i cierpliwości-a wynik nie potrwa długo!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagodę. Możesz zostawić gałązki.

Galaretka z czerwonej porzeczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Napełnij porzeczki cukrem i rozgnieć tłuczkiem przez 5 minut.

Galaretka z czerwonej porzeczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Podpal wszystko i gotuj przez 6-8 minut po ugotowaniu, ciągle mieszając i usuwając pianę.

Galaretka z czerwonej porzeczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zmielić masę przez sito, wlać do wysterylizowanych słoików i zwinąć.

Galaretka z czerwonej porzeczki: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy